Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

2ο Ουρολογικό Συμπόσιο Αιγαίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Ουρολογικό Συμπόσιο Αιγαίου (1-3 Οκτωβρίου 2009) που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης (ξενοδοχείο Movenpick) από την Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Καθηγητή Ουρολογίας Κο Φρ. Σοφρά. Το σεμινάριο ήταν υψηλού επιπέδου, με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές οι οποίοι κάλυψαν ένα ευρύ και άκρως ενδιαφέρον φάσμα θεμάτων ανδρολογίας, ογκολογίας, νευροουρολογίας, LUTS και νέων μεθόδων και τεχνολογιών.

Συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι στην αντιμετώπιση της ΚΥΠ, οι οποίες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε από τον Καθηγητή κο Γ. Αλιβιζάτο η έναρξη της μεγάλης διεθνούς προοπτικής μελέτης CROES για τις ενδείξεις και τα αποτελέσματα της θεραπείας Greenlight laser.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου σε ζωντανή σύνδεση με το ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Ηρακλείου, οι συμμετέχοντες έιχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επέμβαση με το Greenlight laser που διεξήχθη από τον κο Ν. Μπαφαλούκα. Το περιστατικό ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, με ένα μεγάλο αιμορραγικό προστάτη 100gr και πέτρες στην κύστη.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το laser έλεγξε την αιμορραγία και εξάχνωσε αποτελεσματικά τον προστάτη με τελικό αποτέλεσμα μια αναίμακτη και ευρεία κοίτη. Εδώ απεδείχθη ότι το Greenlight είναι ικανό να αντιμετωπίσει και μεγάλους προστάτες, κάτι για το οποίο υπήρχε δυσπιστία. Κάτόπιν αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και οι πέτρες από τον κο Ι. Χαιρέτη.

Το Greenlight ήταν παρόν στην έκθεση του συνεδρίου όπου προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών. Μαζί με το Stonelight laser λιθοτριψίας αποτελεί την αιχμή της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση των νόσων του ουροποιητικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου